B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

03 februari 2012

Verkeersinformatie

Inderdaad, het land wordt vandaag geplaagd door een sneeuwstorm die wat hardnekkiger is dan initieel verwacht. Dit leidt tot een tot nu toe nooit geziene file. Wat zijn nu interessante websites met verkeersinfo ? Dit vraagt voor een (beperkte) vergelijkende studie.

Tom Tom Live Traffic
Dit is de meeset volledige kaart, met op het ogenblik dat de foto genomen werd een overdaad aan donkerrood, rood en oranje.



Standaard Actuele Verkeersinformatie
De Standaard bekomt de info van Touring Mobilis. Je kan op de pagina een enigzins misplaatste filevoorspelling vinden : "Vrijdagavond krijgen we een spits met maximaal 135 kilometer files op de snelwegen."



De Redactie verkeerskaart
Ook De Redactie haalt de verkeersinfo bij dezelfde bron als De Standaard.



Touring Mobilis Verkeersinfo
Op de site van Touring Mobilis kan je de info eveneens bekijken.



Verkeerscentrum Vlaanderen
De site van Verkeerscentrum Vlaanderen kon de drukte niet aan. De standaard site ging uit de lucht en werd door een afgeslankte versie vervangen, wat toch enigzins spijtig is.



VAB Actuele Verkeersinformatie
De site vertoont een foutboodschap. Vermoedelijk is dit te wijten aan het uit de lucht zijn van de site van Verkeerscentrum Vlaanderen. De ontwerpers van de site hadden hier mee rekening moeten houden.



Brussel Mobiliteit
Verkeersinfo specifiek voor Brussel zou je moeten kunnen terugvinden op deze site. De verkeersinfo op de kaart lijkt mij echter niet volledig te zijn.



RTBF - info trafic
Als je aandachtig kijkt naar de kaart op de RTBF site dan zie je een zeer gelijkaardige kaart als bij De Standaard en De Redactie. Als leverancier wordt hier Be-Mobile vermeld.



Routenet Verkeersinfo
Deze site lijkt toch magertjes te zijn. Er is slechts sprake van 425 km file, wat aanzienlijk lager is ten opzichte van de overige bronnen. Er is ook een probleem met de publiciteit aan de rechterkant.



Opvallend zijn ook de sites waar je geen verkeersinfo kan terugvinden. Op de sites van de kranten van De Persgroep (HLN, De Morgen, De Tijd) vond ik bijvoorbeeld geen afzonderlijke pagina met verkeersinfo. Op de site van VTM zijn er wel nieuwsberichten over de verkeersellende. Een afzonderlijke pagina over het weer is er wel, een pagina met verkeersinfo echter er niet. De sites van de Concentra groep (Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen) bevatten pagina's over het weer en de buienradar, maar echter geen verkeersinfo. Ik heb wel een bericht teruggevonden met de aankondiging van fileclub.gva.be. Deze pagina blijkt echter niet meer in de lucht te zijn.

Als u alsnog weet heeft van ontbrekende sites met verkeersinfo (op kaart), dan mag u mij dit steeds laten weten.

Update 7/2/2012

Ondertussen is de verkeersdrukte wat geluwd. De sites van Verkeerscentrum Vlaanderen en VAB zijn ondertussen opnieuw volledig functioneel. Hieronder kan u twee nieuwe plaatjes bekijken.

Verkeerscentrum Vlaanderen



VAB Actuele Verkeersinformatie



Dan zijn er nog twee nieuwe sites, op basis van reacties op het oorspronkelijke bericht.

Google Maps
Om het verkeer op de voornaamste verkeersassen te zien moet je wel de verkeer-optie aanvinken.



Scotty.be
De site scotty.be was mij niet bekend. Je kan er ook een knop vinden die een verkeerskaart te voorschijn tovert. Deze kaart kan je ook rechtstreeks bekijken (dus niet in popup-mode) via deze link http://test.go-mobile.be/go-map/map-nl.html?l=speed. Uit de link kun je afleiden dat de info bekomen wordt bij Go Mobile, de voornaamste leverancier van verkeersinfo - onder meer ook de leverancier van Touring Mobilis.



Als u alsnog weet heeft van extra ontbrekende sites met verkeersinfo (op kaart), dan mag u mij dit steeds laten weten.

4 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 03 februari, 2012 19:42, de volgende bedenking ...

De gegevens van Touring Mobilis komen van Be-Mobile.

 
Anonymous Anoniem had op 03 februari, 2012 19:46, de volgende bedenking ...

www.scotty.be heeft ook traffic info.

 
Anonymous pol had op 03 februari, 2012 20:08, de volgende bedenking ...

via http://www.wegeninfo.be/ vind je de reden van veel vertragingen...

 
Anonymous p. had op 04 februari, 2012 18:34, de volgende bedenking ...

Een toch wel grote speler (waar ik geen idee heb, waar hij zijn data haalt) merk ik niet in je overzicht.

http://maps.google.be en daar de "verkeers" overlay aanzetten.
Zelfs met accurate intformatie over de brusselse tunnels.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails