B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

07 januari 2008

Facebook applicatie met ongewenste neveneffecten

Fortinet heeft bekend gemaakt dat de Secret Crush applicatie voor Facebook ongewenste software op je PC installeert. De applicatie maakt zich kenbaar aan Facebook gebruikers met de boodschap "One of your friends might have a crush on you". Vooraleer je te weten komt wie deze persoon is, moet je de applicatie installeren in je profiel en bovendien 5 van je vrienden zelf een secret crush toesturen. Volgens Fortinet kan in dit geval van een social worm gesproken worden. Als kers op de taart wordt er ook nog een software (Zango) op je PC geïnstalleerd, het venijn zit hem immers hier ook in de staart. Deze software (Zango) wordt als adware/spyware beschouwd. Recent nog werden de ontwikkelaars van deze software veroordeeld tot een boete van 3 miljoen dollar voor het installeren van hun software zonder dat gebruikers hiermee ingestemd hadden.



De Secret Crush applicatie zou volgens Wired bij 4% van de Facebook gebruikers geïnstalleerd zijn, wat neerkomt op meer dan 1 miljoen installaties. Volgens Adonomics, de bron van statistieken over Facebook applicaties, is het gebruik van de Secret Crush applicatie ondertussen stilgevallen. De waarde van de toepassing bedraagt echter nog steeds $559.342. Wie zou dit bedrag nog ophoesten voor deze applicatie ?



Vermoedelijk zal het niet bij deze eerste applicatie blijven. Wie vindt de volgende ?

Technorati : - - - -

Related Posts with Thumbnails